Salate

Salata cu branza si nuca
    Ingrediente: 250 g cas dulce, 200 g sunca tocata, 2 castraveti murati, 2 legaturi de ceapa vedre, o legatura de ridichii, 2 catei de usturoi, o rosie, sare, piper, zahar, doua linguri de maioneza, o lingura de mustar, 200 g smantana si otet dupa gust.
    Mod de preparare: se taie branza sub forma de cubulete, apoi se adauga sunca, ridichiile, castravetii, ceapa si usturoiul. Din smantana, maioneza, mustar, sare, piper, zahar si otet amestecate preparam un dressing pe care il turnam peste  legume si branza. Amestecam usor, apoi rasturnam pe un platou ornat cu salata verde si decoram cu felii de rosie.

Salata de grapefruit
    Ingrediente: 1 salata, 3 grapefruit, 400 g fasole verde, 100
g branza feta, 3 lingurite ulei de masline, sare, cimbru, piper, 2 lingurite zarah brun, 2-3 lingurite otet balsamic.
    Mod de preparare: se curata fructele si se presara deasupra zaharul brun. Se acopera cu o folie si se lasa la rece. Separat, se desfac pastiaile de fasole, se scot si se lasa la rece. Separat, se desfac pastaile de fasole, se scot boabele si se pun la fiert 20-30 minute. Se scot si se lasa la scurs. Se taie branza feta cubulete, se stropeste cu putin ulei si se presara cimbru. Salata verde se rupe si se pune intr-un bol, se adauga fasolea, feliile de grape fruit si branza feta. Se adauga otetul, uleiul, sarea si se amesteca usor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra