Ce este dietetica?
Dietetica are ca obiect de studiu alimentația omului bolnav, ea menține sănătatea și capacitatea de munca prin modificarea cantitativă și calitativă a alimentației.
Alimentația este un factor esențial pentru dezvoltarea organismului și joaca un rol important alături de medicamente și stilul de viață.
Dieta trebuie să corespundă calitativ și cantitativ, să cuprindă toți factorii nutritivi în proporții corespunzătoare. Lipsa sau abuzul anumitei categorii de substanțe în alimentație aduce tulburări în metabolism și duce la înrăutățirea stării generale a organismului.
Principiile dietetice sunt recomandate oricărei persoane care dorește un trai sănătos și echilibrat.
În cazul bolnavilor regimul alimentar trebuie adaptat la condițiile de trai și de munca, iar durata regimului este determinată de evoluția bolii.
Dieta trebuie să corespundă calitativ și cantitativ, să cuprindă toți factorii nutritivi în proporții corespunzătoare. Lipsa sau abuzul anumitei categorii de substanțe în alimentație aduce tulburări în metabolism și duce la înrăutățirea stării generale a organismului.
Principiile dietetice sunt recomandate oricărei persoane care dorește un trai sănătos și echilibrat.
În cazul bolnavilor regimul alimentar trebuie adaptat la condițiile de trai și de munca, iar durata regimului este determinată de evoluția bolii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu