Alimente care agraveaza celulita

     Exista alimente care provoaca retentie de apa, favorizand aparitia sau agravarea celulitei. E suficient sa nu le mai consumi 15 zile, si vei vedea rezultatele.
     Zaharul, "combustibilul" preferat al celulitei, se ascunde peste tot: in produse de patiserie, in biscuitii de la micul dejun, in conservele de legume de la supermarket... ba chiar si in paine.
    Sarea e un ingredient nelipsit din orice produs: lactate, sosuri gata de consum, mancaruri semipreparate, bauturi carbogazoase , mezeluri...si in paine binenteles.
   Doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii e de 4 grame - adica cantitatea de sare continuta intr-un sendvis! Fa o cura de doua saptamani fara sare, dupa care introdu treptat ingredientul in dieta.
    Cafeaua, desi are buna reputatie in dietele de slabire, poate favoriza celulita. Studiile arata ca, la anumite persoane, cafeaua are intr-adevar efect diuretic, dar ca la altele "ajuta" mai degraba retentia de apa. Ca sa afli din ce categorie faci parte, abtine-te de la consumul de cafea timp de doua saptamani, apoi reintrodu-o progresiv, si vezi ce efect are asta asupra celulitei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra