Fasole verde la cuptor
Ingrediente
450 g fasole verde, 5-6 linguri de sos de soia, 2-3 linguri de ulei, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita de usturoi granulat, 1 lingurita fulgi chilli (optional), 3 lingurite migdale tocate(optional)
Mod de preparare
Facem un amestec din sos de soia, ulei, zahar, usturoiul granulat si amestecam pana zaharul se dizolva. Punem fasolea intr-un bol incapator si turnam deasupra sosul. Amestecam bine (cu mana!) pentru a acoperi toata fasolea cu sos si punem intr-o tava, intr-un start subtire (nu o suprapuneti prea mult), presaram deasupra migdalele (se pot pune si la cuptor dar si dupa preparare, in farfurie). Dam la cuptorul preincalzit la 180 C pentru circa 20-25 minute (in functie de cat de gatita o preferati). In 20 de minute iese mai "al dente". Preparatul poate fi folosit si ca garnitura la friptura, atunci cand nu este post.
Comentarii
Trimiteți un comentariu