Fasole verde la cuptor

Ingrediente
    450 g fasole verde, 5-6 linguri de sos de soia, 2-3 linguri de ulei, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita de usturoi granulat, 1 lingurita fulgi chilli (optional), 3 lingurite migdale tocate(optional)
Mod de preparare
    Facem un amestec din sos de soia, ulei, zahar, usturoiul granulat si amestecam pana zaharul se dizolva. Punem fasolea intr-un bol incapator si turnam deasupra sosul. Amestecam bine (cu mana!) pentru a acoperi toata fasolea cu sos si punem intr-o tava, intr-un start subtire (nu o suprapuneti prea mult), presaram deasupra migdalele (se pot pune si la cuptor dar si dupa preparare, in farfurie). Dam la cuptorul preincalzit la 180 C pentru circa 20-25 minute (in functie de cat de gatita o preferati). In 20 de minute iese mai "al dente". Preparatul poate fi folosit si ca garnitura la friptura, atunci cand nu este post.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra