Gustari calde - retete


Cartofi copți cu unt
   
3-4 cartofi potriviți, 30g unt proaspăt, sare.
    Se spală cartofii, se pun într-o tava la cuptor. Când sunt bine copți, se curăţa, li se scoate conținutul într-o farfurioara, se amesteca cu untul și putina sare.

Oua fierte moi romanești

2 oua proaspete, 1 lingurița unt proaspăt, putina sare.
    Se sparg ouăle și li se dă drumul în apa clocotită cu sare. Se lasă pană când se coagulează albușul. Se scot pe o farfurie cu spumiera și se prepară cu untul tăiat în mici cubulețe.

Omleta la bain-Marie

2 ouă, 1 lingură lapte, 1/2 lingurița de unt, sare.
    Se bat ouăle cu furculița pana se spumează, se amesteca cu laptele rece si se toarnă într-o cana bine unsa cu unt, Se pune cana într-o cratița cu apa calda si se lasă sa fiarbă pana când se coagulează ouăle. Se scoate cana cu un șervet, se înfășoară in șervetul ud 2-3 minute, ca sa se desfacă omleta mai ușor, apoi se răstoarnă pe o farfurie calda.


Rețetele sunt recomandate si pentru bolnavii de gastrita hiperacida sau ulcer.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra