Gustari calde - retete
3-4 cartofi potriviți, 30g unt proaspăt, sare.
Se spală cartofii, se pun într-o tava la cuptor. Când sunt bine copți, se curăţa, li se scoate conținutul într-o farfurioara, se amesteca cu untul și putina sare.
Oua fierte moi romanești
2 oua proaspete, 1 lingurița unt proaspăt, putina sare.
Se sparg ouăle și li se dă drumul în apa clocotită cu sare. Se lasă pană când se coagulează albușul. Se scot pe o farfurie cu spumiera și se prepară cu untul tăiat în mici cubulețe.
Omleta la bain-Marie
2 ouă, 1 lingură lapte, 1/2 lingurița de unt, sare.
Se bat ouăle cu furculița pana se spumează, se amesteca cu laptele rece si se toarnă într-o cana bine unsa cu unt, Se pune cana într-o cratița cu apa calda si se lasă sa fiarbă pana când se coagulează ouăle. Se scoate cana cu un șervet, se înfășoară in șervetul ud 2-3 minute, ca sa se desfacă omleta mai ușor, apoi se răstoarnă pe o farfurie calda.
Rețetele sunt recomandate si pentru bolnavii de gastrita hiperacida sau ulcer.
Comentarii
Trimiteți un comentariu