Gustari reci - retete
Pasta de sunca cu unt
50 g sunca (o felie) slaba, 20g unt, 2-3 felii de franzela rece.
Se da sunca de 2-3 ori prin masina de tocat si se amesteca untul frecat spuma, pana se obtine o pasta. Se intinde uniform peste feliile de franzela.
Pasta cu carne de pasare
80 g carne de gaina, pui sau curcan, fiarta, 20 g unt, 2-3 felii de franzela uscata.
Se da carnea de pasare prin masina de tocat de 2-3 ori, se amesteca cu untul frecat spuma, pana se omogenizeaza. Se intinde pe feliile de franzela.Biscuiti cu pasta de mere coapte
50 g biscuiti, 2-3 mere coapte, 1 lingurita zahar pudra.
Se dau merele coapte prin sita, se amesteca cu zaharul pudra, se sfarama biscuitii si se amesteca cu pasta de mere. Se pun intr-o cana uda, se indeasa ca sa capete o forma rotunda. Se rastoarna pe o farfurioara. Se decoreaza cu o visina sau o cireasa din dulceata.
Biscuiti cu crema de branza de vaci
6-7 biscuiti, 1 lingura branza de vaci, 1 lingurita zahar pudra, 1 lingurita frisca.
Branza proaspata de vaci data prin sita se amesteca cu frisca si zaharul pudra. Se ung cate doi biscuit si se suprapun.
Retetele sunt recomandate si pentru bolnavii de gastrita hiperacida sau ulcer.
Comentarii
Trimiteți un comentariu