Mandarinele - necesarul zilnic de vitamina C

    Rudele mai mici si mai dulci ale protocalelor, mandarinele nu sunt doar foarte aromate, ci si benefice pentru sanatatea organismului. Mandarinele fac parte din famlia citricelor si sunt folosite in alimentatie pentru parfumul lor si gustul dulce, ceea ce le face ideale pentru prajituri si torturi. In afara de gust, te poti baza pe mandarine si in ceea ce priveste  protejarea organismului de diverse probleme de sanatate. Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Kyoto, au descoperit ca persoanele ce sufera de hepatita cronica virala pot reduce riscul de a dezvolta cancer la ficat prin consumul frecvent de suc de mandarine. Mandarinele îți pot oferi pana la 80% din necesarul zilnic de vitamina C, element extrem important in lupta impotriva radicalior liberi. Actionand ca antioxidant, vitamina C te ajuta sa ai o imunitate  crescuta, creste rezistenta organismului la infectii si imbunatateste structura pielii. Mandarinele sunt o sursa importanta de fibre. Mancand in mod regulat fibre, vei evita senzatia de foame si vei sta departe de tentatiile culinare. Astfel, mandarinele pot fi un desert sanatos si hranitor, care sa inlocuiasca prajiturile, ciocolata sau alte alimente ce iti pot aduce cateva kilograme in plus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra