Supe Creme
Supa de zarzavat strecurata
1 morcov, 1 pătrunjel, 1 cartof, sare, 3 pahare apa
1 morcov, 1 pătrunjel, 1 cartof, sare, 3 pahare apa
Se curata zarzavatul, se spală, se taie felii si se pune la fiert in apa rece. Când e pe jumătate fiert, se adaugă si cartoful, curățat, spălat, tăiat in doua si apoi sarea. Se lasă sa fiarbă pana se înmoaie zarzavatul, apoi se strecoară. Se adaugă diferite paste făinoase (tăiţei, fidea) sau griş, orez, găluște de griş, preparate după explicațiile din rețetele următoare.
Supa de zarzavat cu griş
250 ml supa, 1 lingura de griş, 1/2 lingurița unt
Supa de zarzavat cu tăiţei
250 ml supa, 1 lingura de griş, 1/2 lingurița unt
Se prepara supa de zarzavat strecurata, se pune din nou la fiert si, când da în clocot, se toarnă grisul ploaie, amestecând, ca sa nu se facă cocoloașe. Se lasă sa fiarbă 4-5 minute. Se ia de pe foc si se adaugă 1/2 lingurița unt proaspăt.
Se prepară supa de zarzavat strecurată, și se pune din nou la fiert. Când dă în clocot, se adaugă 2 linguri tăiţei pentru fiecare porție. Tăițeii se prepara in felul următor : din 100 g faina, 1 ou si o lingurița de apa, se prepara un aluat mai tare, care se frământata pana devine neted si nelipicios. Se întinde cu merdeneaua o foaie subţire, care se lasă sa se usuce. Se taie apoi subţire, ca fideaua, sau in pătrățele mici. Din cantitățile de mai sus se obțin tăiţei pentru 4-5 porții de supa.
Rețetele sunt recomandate si pentru bolnavii de gastrita hiperacida sau ulcer.
Comentarii
Trimiteți un comentariu