Rozmarinul - condiment şi plantă de leac

Iată doar câteva din excepţionalele proprietăţi ale rozmarinului:

Rozmarinul adjuvant în afecțiunile cardiace:

    Substanţele active din tinctura de frunze de rozmarin previn îngroșarea vaselor sanguine, stimulează circulația sângelui şi cresc
tensiunea arterială. Pune 10 g de frunze la macerat cu 100 ml alcool de 70 °C, timp de opt zile, şi agită zilnic amestecul. Iei 20 de picături de tinctură zilnic, timp de o lună, după fiecare masă. La fel de bun este şi vinul medicinal de rozmarin. Ca să-l prepari, ai nevoie de trei linguri cu frunze din acest condiment şi 100 ml de vin de struguri. Le amesteci şi le laşi să stea şase zile într-un loc întunecat, după care bei câte o lingurița la prânz şi seara, timp de o săptămână. 

Rozmarinul vânătorul toxinelor 

    Ceaiul de rozmarin fortifică organismul slăbit şi este ideal dacă vrei să slăbeşti, deoarece conţine antioxidanţi care stimulează arderea grăsimilor. Toarnă o cană de apă clocotita peste o linguriţă cu plantă de rozmarin uscată şi mărunţită, lasă la infuzat 10 minute şi bea ceaiul îndulcit cu miere de albine. Este indicat să bei câte două căni zilnic.  
Citește și Care sunt beneficiile mentei?  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra