Salată de curcan în lipie

    Te-ai întrebat poate ce tip de carne albă este mai sănătoasă, cea de pui sau cea de “curcan? Ei bine, ambele tipuri au avantajele şi dezavantajele lor, cu menţiunea că cea de curcan are mai puţine grăsimi, ceea ce o face mai potrivită în dietele antisurplus de kilograme. Carnea de curcan îţi aduce şi o cantitate mai mică de grăsimi saturate, ceea ce înseamnă un nivel de colesterol mai scăzut în organism.

Salată de curcan în lipie ingrediente pentru 2 porţii:

    Două lipii arăbeşti, 300 g carne de curcan fiartă, 1 ardei galben, 1 ardei verde, 2 rosii, 2 căţei de usturoi, 250 g brânză feta, sare, piper.  Preparare: Taie carnea cuburi, aşează într-un castron. Curăţă ardeii de seminţe, taie-i în cuburi, la fel şi brânza. Taie căţeii de usturoi felii. Condimentează toate ingredientele cu sare şi piper, după gust, şi amestecă uşor să nu se sfărâme. Umple cele două lipii cu amestecul „realizat, împachetează cu folie de aluminiu şi se aşează pe o farfurie tapetată cu frunze de salată verde. Poţi servi cu o cremă de brânză, cu sos de maioneză light sau cu sos de ardei iute.
Citește și Alimente pentru oase sănătoase

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra