Bananele fructele fericirii
Banana oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Este un fruct bogat în substanțe nutritive, între care vitaminele A, B, C, și E, minerale precum potasiu, zinc, fier și mangan, dar și acid folic, caroten și colină, plus aminoacizi. Principala calitate a bananei este conținutul ridicat de potasiu, în jur de 400 mg per banană de dimensiuni medii. La fel ca și alte fructe, bananele conțin o cantitate importantă de vitamina C, adică 15% din doza zilnică recomandată. Vitamina C stimulează imunitar și sănătatea celulelor și îmbunătățește absorbția de elemente nutritive, cum ar fi fierul.
Deoarece vitaminele B sunt mult mai frecvent întâlnite în produsele de origine animală, valoarea nutrițională a bananelor este cu atât mai importantă, cu cât oferă o cantitate semnificativă de vitamina B6, cunoscută și sub numele de piridoxină. O banană furnizează aproximativ 35% din doza zilnică recomandată de vitamina B6, folosită de organism pentru a dezvolta noi celule. B6 este importantă și pentru buna funcționare a sistemului nervos. Cu toate acestea, există și persoane care se feresc să mănânce banane, susținând că îngrașă. Ei bine, nu! Că vom dovedi nu doar ca nu îngrașă, dar că le puteți introduce în rețetarul terapeutic al naturii, fiind recomandate în special pentru calitățile lor de susținere a funcțiilor digestive.
Așa cum consumarea bananelor ajută la menținerea organismului în stare bună și de nivel energetic, tot așa și aplicarea acestui fruct pe păr și pe piele le va face să strălucescă de vitalitate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu