Colțunași

Ingrediente:
Aluat - 100 ml apă, 120 g făină, esență de vanilie,
un praf de sare, 1 linguriță zahăr, gem acrișor pentru
umplutură; Glazura - 50 g pesmet, 2 linguri ulei, 2 linguri
zahăr, scorțișoară
Mod de
preparare
Pentru glazură, se prăjește pesmetul în ulei și se
amestecă apoi cu zahărul și scorțișoara.
Pentru aluat se amestecă apa cu făina, sarea și zahărul.
Se frământă bine. Aluatul obținut se lasă 10-15 minute
să se odihnească. Se întinde apoi în foaie subțire și se
taie în pătrate sau triunghiuri. Se umple fiecare cu câte o
linguriță cu gem, se împăturesc și se presează pe margini
cu o furculiță. Se pune o oală cu apă și sare la fiert. Când
apa dă în clocot, se adaugă colțunașii și se fierb cam 15
minute, până se ridică la suprafață. Se scot cu o paletă, se
scurg bine de apă și se trec prin glazura de
pesmet.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra