Tratament anticelulitic în bucătărie
Tratează celulita cu baia de săruri.
Dizolvați câte un sfert de ceașcă de sare de
mare (sau de Himalaya), una de sare amară (sau Epsom) şi una de
bicarbonat de sodiu, în jumătate de litru de apă clocotită, Între timp,
umpleți cada cu apă fierbinte, în care turnați şase linguri de otet
de mere, apoi soluția de săruri şi câteva picături din uleiul esențial
preferat (mentă, lavandă, flori de portocal). Stați în cadă cel puțin
30 de minute, dar rețineți că orice baie de detoxifiere oboseşte
organismul. Aşa că atenție la temperatura apei și amânați baia dacă
sunteți singură acasă sau urmează să plecați imediat undeva.
Tratament anticelulitic - Scrub exfoliant cu sare.
Amestecați bine jumătate de cană de
sare de mare, o cană de zahår brun, două linguri de ulei de măsline
sau ulei de susan, două linguri de extract de vanilie, două linguri de
miere și zeama de la o jumătate de lămâie. Aplicați pasta pe pielea
umedă și masați energic cu degetele, in mişcări circulare. Puteți
folosi și un prosop aspru sau o lufă. Lăsați să acționeze pe piele cinci
minute, apoi clătiți cu multă apă călduță. Compoziția se poate păstra,
la frigider, într-un borcan de sticlă inchis ermetic.
Scrub de cafea cu zahăr. Dintr-un sfert de ceașcă de zaț de
cafea, trei linguri de zahăr brun şi două-trei linguri de ulei de nucă de
cocos topit, se face o pastă consistentă (chiar foarte densă, când se
răceşte uleiul de cocos), pe care o aplicați pe zonele afectate. Masați
cu o presiunê fermă, timp de 10 minute, apoi spălați bine. Folosiți
scrubul de două ori pe săptămână, până la ameliorarea celulitei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu