Ridichea neagra

Ridichea neagra

Ridichea neagra beneficii:

Tratează disconfortului digestiv. 

Prin conținutul bogat de fibre și fitonutrienii speciali, ridichea neagră previne indigestia și balonarea.

Trateaza tusea. 

Sucul ridichilor negre acționează ca un medicament eficient pentru ameliorarea tusei și a altor simptome respiratorii, precum congestia nazală. Siropul rezultat din această leguminoasă facilitează, totodată, eliminarea mucozităților din bronhii și plămâni.

Tratează edemul.

Ridichile negre facilitează eliminarea apei reținute in tesuturi, reglând și nivelul de sodiu din organism.

Previne afecțiunile cardiovasculare. 

Ridichile negre scad nivelul colesterolului rău (LDL) din sânge, prevenind formarea plăcii de aterom la nivelul arterelor. Ridichea neagra este folosita in tratamentul artrozelor.

In afecțiunile reumatice degenerative, împreuna cu frunzele de țelină, ridichile negre înregistrează efecte favorabile, prin exercitarea următoarelor acțiuni curative: au un aport consistent de minerale, vitamine şi bionutrienți pentru reconstrucția tesuturilor degradate din articulații; elimină „deşeurile" toxice din organism şi nu permit acumularea lor in articulații; au un efect alcalinizant puternic, care neutralizează aciditatea sângelui; reduc rigiditatea și îmbunătățesc mobilitatea articulațiilor; stimulează metabolismul și glandele suprarenale;

Ridichiile negre au un efect triplu cumulat: antinflamatoriu, antiseptic şi cicatrizant; combat efectele secundare nefaste ale corticoizilor, substanțe medicale alopate cu care sunt tratate adesea afecțiunile reumatice.

Ridichea negra combate artroza



Artroza este o forma de reumatism degenarativ, localizat in special la nivelul genunchilor, soldurilor si coloanei vertebrale, si duce, pe termen lung, la deteriorarea si distrugerea cartilajelor articulare. Simptomele sunt: dureri articulare si musculare, intepaturi, inflamatii, tumefiere, roseata locala. Cei care sufera de aceasta afectiune sunt meteo-sensibili, durerea se acutizeaza la schimbarea de vreme.

O cauza este legata de procesul de imbatranire propriu-zis, care aduce, invariabil, la uzura cartilajelor. O alta cauza este cauzata de carente nutritionale, dar si de un stil de viata defectuos. Suprasolicitarea unor articulatii anume, lipsa exercitiilor fizice sau traumatismele repetate pot declansa afectiunea. 

Boala se atenueaza daca faci urmatoarea cura, timp de 3 saptamani: ia o ridiche negra mare, spal-o, da-o pe razatoarea mica cu tot cu coaja, si las-o la macerat intr-un litru de vin alb sec, timp de 2 saptamani. Agita sticla zilnic si strecoara amestecul inainte de folosire. Bea in fiecare dimineata, pe stomacul gol, un pahar din aceasta licoare. 


Ai folosit ridichea neagra pentru ameliorarea unei afectiuni?

Ce rezultate ai avut? Lasa te rog un comentariu mai jos!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Orez cu legume dietetic

Cum să scapi de pistrui