Reteta frantuzeasca

Cotlet umplut cu fructe

Cotlet umplut cu fructe
    Ingrediente: 1 kg cotlet de porc, 500 g tocata, 2-3 mere rase, 1 galbenus, 1 lingura de ulei, 1 pahar vin alb, piersici si ananas din compot, sare, piper, nucsoara.
    Mod de preparare: amesteci carnea tocata cu merele rase. Dezosezi si crestezi carnea in lung, pe mijloc, asa incat sa obtii o adancitura cu amestecul format din carnea cu mere si un galbenus, prinzi gaura cu scobitori si prajesti carnea in ulei pe ambele parti. Cand s-a rumenit usor adaugi vinul inabus timp de 10 minute la foc mic. Asezi deasupra felii de piersici si bucati de ananas, presari nucsoara si o dai la cuptorul preincalzit, la foc mediu, inca 10 minute.
Piept de pui cu portocale
    Ingrediente: 2 piepti de pui, 3 linguri de unt, 1 lingura ulei, 100 g fulgi de migdale, 2 portocale, 1 lingura faina, sare, piper, 1/2 legatura patrunjel.
    Mod de preparare: tai carnea in felii groase si le inabusi putin in unt topit cu ulei. Presari fulgii de migdale si prajesti impreuna timp de 2-3 minute. Adaugi faina, si amesteci energic si torni treptat zeama portocalelor. Sarezi, piperezi, acoperi vasul si fierbi la foc mic, 10 minute. Dai vasul la cuptor alte zece minute. Servesti cu patrunjel deasupra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra