Anghinarea regenerează ficatul

    Anghinarea se foloseşte în gastronomie, în terapii, dar poate fi întâlnită şi ca plantă ornamentală. Bulbul florii se foloseşte cu un succes aparte în Spania şi Italia, în preparatele naţionale. În Spania, în regiunea Navarra, perioada recoltării bulbului de anghinare şi a altor verdeţuri de sezon se consideră sărbătoare locală, iar toate mâncărurile preparate în restaurante şi în gospodării se fac cu respectivele verdeţuri.

    Frunzele de anghinare sunt mult utilizate în medicina populară. Cinarina este una din principalele substanţe active ale frunzei, şi are efect de stimulare a bilei, de protejare şi regenerare a ficatului. Planta detoxifică organismul, împiedica retenția de apă în ţesuturi, îmbunătăţeşte funcţionarea vezicii, stimulează digestia.
   Testele desfăşurate în laborator au arătat că polifenolii din anghinare descompun şi distrug celulele grase şi  reactivează metabolismul lent. 
     Însa anghinarea are şi incOnveniente -— e mai greu de  gasit la noi, presupune un proces laborios de curăţare şi  gatire şi, mai ales, nu e pe gustul tuturor. 
    Dacă doresti să te bucuri totuşi de efectele ei benefice, consumă extract de anghinare sub formă de capsule.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra