Ce spun culorile fructelor și legumelor
Minunatele culori ale legumelor, fructelor și verdețurilor nu numai că îți decorează frumos farfuria, dar îți dau și informații despre principiile nutritive sănătoase de care te vei bucura.
Roșu. Culoarea roșie a harbuzului și a tomatelor indică faptul că acestea sunt o sursă bună de licopen, compus care reduce incidența anumitor tipuri de cancer, și susține sănătatea oaselor.
Portocaliu. Este semnalul care indică prezența betacarotenului - în morcovi, spre exemplu. Iar de virtuțile acestui compus ai auzit cu siguranță: începând cu beneficiile pentru ochi și terminând cu cele pentru piele. Alte alimente care flutură steagul portocaliu: dovleacul, pepenele galben, cartofii dulci, ardeii grași galbeni.
Verde. Broccoli și varza nu trebuie să-ți lipsească din farfurie. Sunt surse excelente de carotenoizi, compuși anti-cancer. În general, fructele și legumele de culoare verde-închis sunt susțin buna funcționare a ochilor și oaselor. Legumele preparate la abur sau consumate crude îți oferă preaplin de fibre, acid folic și au conținut mare de calciu.
Comentarii
Trimiteți un comentariu