Hasmațuchi planta care ne dă energie
Hasmațuchi este o planta cu frunze deosebit de aromate, folosite drept condiment în mâncăruri sau în salate. Tocată mărunt, se folosește la mâncărurile cu cartofi, cu carne de pasăre, la preparate de pește, tartinele cu brânză și la salate. Spălați bine sub jetul de apă rece un mănunchi format din pătrunjel, mărar, leuștean, hasmațuchi, tarhon, ceapă verde, ridichi sau altă plantă ce vă place în mod deosebit, după care tăiați-le foarte mărunt (pentru a ajuta procesul de mestecare), adăugați-le puțin ulei, puțină sare și sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecați-le și puneți-le și puneți-le într-un borcan și consumați pe pâine cu unt, brânză sau pateu. Dacă vreți să pierdeți câteva kilograme tot hasmațuchi vă este de ajutor. Aveți nevoie de aproximativ 20 de frunze de hasmațuchi, o salată verde, doi-trei cartofi, o lingură cu ulei de măsline și o legătură de pătrunjel verde. Mai întâi se fierb frunzele de hasmațuchi cu salata verde, adăugând la sfârșit cartofii tăiați cubulețe, pentru a se menține întregi . După 15 minute se adaugă uleiul de măsline și pătrunjelul vedre, tocat mărunt. Consumată în fiecare dimineață, supa are un puternic efect antioxidant, vă conferă energie, iar cu timpul, pielea va deveni luminoasă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu