Mâncarica de dovlecei, ajutor în diete

Ingrediente:
    3 dovlecei mici, 2 cepe mari, 1 ardei gras, 1 conservă de roșii, 1 legătură de mărar, 2-3 linguri de ulei, 4-5 liguri de sos de roșii cu ardei (opțional), sare, piper, chilli.
Mod de preparare:
    Călim ceapa tocată mărunt în ulei cu puțină sare pentru 3-4
minute. Adăugăm și ardeiul tocat cubulețe și mai lăsăm pe foc 3-4 minute, amestecând din când în când. Adaugăm dovlecelul curățat de coajă (și semințe, dacă are) și tăiat cuburi nu mai mari de 3x3 cm. Adăugăm peste legume 150-200 ml apă fierbinte și lăsăm să fiarbă acoperit pentru circa 15-20 minute. Adăugăm roșiile decojite din conservă și lăsăm să fiarbă acoperit încă 15-20 minute, până când dovlecelul este fiert (să nu se înmoaie foarte tare!). Potrivim de sare, piper, adăugăm și chilii dacă vă place iute. Stingem focul și adaugăm mărarul tocat mărunt. Servim cu o salată cu de toate!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra