Mazărea bobul verde miraculos

Mazărea aduce mulțime de beneficii nutriționale:
  • Este o sursă importantă de vitamina C, un puternic antioxidant care ajută organismul să se apere împotriva agenților infecțioși.
  • Conține un număr relativ scăzut de calorii comparativ cu fasolea: doar 81/ 100 g.
  • Este bogată în fibre solubile. 
  • Păstăile proaspete de mazăre sunt o sursă excelentă de acid folic. 100 g oferă 65 mcg, adică 16% din doza zilnică recomandată de foliați, vitamine din complexul B, necesare în sinteza ADN-ului în interiorul celulelor organismului. Acidul folic este recomandat femeilor, însărcinate, pentru prevenirea defectelor de tub neural la nou-născuţi. 
  • Conține fitosteroli, substanțe care ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism.
  • Aduce din belșug vitamina A, un nutrient esențial pentru sănătatea membranelor mucoase. Are grijă de aspectul  pielii şi este esențială pentru vedere.
  • Alte elemente din compoziția bobului de mazăre sunt: flavonoidele, carotenul, luteina, zeaxantia. Consumul de fructe ajută persoanele bolnave de cancer pulmonar.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra