Mierea contrafăcută

  • Amestecă mierea în apă. Mierea naturală are densitatea de 1,4 ori mai mare decât apa și nu se dizolvă. Mierea ar trebui să cadă la fund și să nu se împrăștie rapid în apă. Cea contrafăcută are o densitate mai mică și ar trebui să se dizolve.
  • Mierea ar trebui să aibă aroma plantelor din care este culeasă. De obicei, mierea falsificată este doar dulce,  fără nici o aromă.
  • Introdu o lingură în borcan, apoi ridic-o și lasă să curgă mierea. Dacă mierea curge continuu, fără să se desprindă în picături, atunci cel mai probabil mierea este naturală. Mierea de salcâm este puțin mai fluidă decât cea de floarea soarelui sau polifloră. Cea de mană (muguri de brad) este cea mai densă.
  • Tine un chibrit aprins deasupra unei lingurițe de miere. Dacă e naturală, mierea se va topi și nu va începe să sfârâie imediat.
  • Pune o bucată de pâine veche în miere. După 10 minute pâinea ar trebui să fie în stare solidă și nu să se înmoaie.
  • Pune puțină miere pe o foaie de hârtie. Dacă pata umedă se răspândește pe suprafața hârtiei, atunci mierea este contrafăcuta. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra