Pentru sănătatea copilului tău

HERNIA OMBILICALĂ. O poți observa singură ca pe o umflătură în zona buricului. Ea se accentuează atunci când micuțul plânge, râde sau tușește. Când stă întins și relaxat este mai puțin vizibilă și, dacă o apeși ușor cu degetul, dispare. În 90% dintre cazuri se închide spontan până la vârsta de 1, 2 ani.
Ce faci? Spune-i medicului pediatru că suspectezi o hernie. Medicul va urmări periodic copilul și îți va propune să folosești un bandaj ombilical care să accelereze vindecarea și să evite complicațiile intestinale. Dacă hernia crește în dimensiune, dacă nu mai poate fi redusă prin apăsare ușoară sau dacă mai există până la vârsta de 3 ani, atunci îți va propune intervenția  chirurgicală.

HERNIA INGHINALĂ. O poți observa la nivelul plicii soldului ca pe o umflătură permanentă sau doar atunci când micuțul tușește ori plânge. Ca și cea ombilicală, trebuie să dispară prin apăsarea ei ușoara cu degetul atunci când copilașul este relaxat.
Ce faci? Hernia inghinală trebuie operată. Medicul pediatru te va trimite la un chirurg pediatru care va analiza starea generală a copilului și-ți va propune cel mai potrivit moment pentru intervenție.
Operația. Este ușoară și durează 30 de minute, sub anestezie generală. Chirurgul va face o incizie mică la nivel ombilical sau inghinal, va pune bucățica de intestin la locul ei în burtică, după care va repara mușchiul, întărindu-l. Spitalizarea durează una, două sau mai multe zile, în funcție de starea micuțului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra