Prăjitură cu nucă şi caramel

Ingrediente: Pentru aluat - 250 g unt, 150 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon, un vârf cuțit de sare, 4 ouă, 200 g făină, 1 lingură cacao neagră, 2 lingurițe praf de copt, 1 linguriță scorțișoara măcinată, 80 g nuci tăiate mărunt; Pentru decor - 2 plicuri glazură cu gust de caramel, 2—3 linguri de apă, 30 jumătăți miez de nucă.
Mod de preparare: se bate untul cu mixeru. la Viteză mare şi se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi sarea. Se amestecă cu mixerul până se formează o masă  omogenă. Apoi se adaugă treptat ouăle (fiecare ou la aproximativ o jumătate de minut).

Făina se amestecă cu cacao, praful de copt şi scorțișoara şi se înglobează în amestecul obținut anterior, amestecând cu mixerul la Viteză minimă. Se adaugă nucile tăiate mărunt.
Aluatul se așează apoi în tava (30x40 cm) unsă în prealabil şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 25 de minute. După coacere, tava se așează pe un grilaj pentru prăjituri şi se lasă la răcit. Glazura se prepară conform instrucțiunilor de pe ambalaj, prin amestecare  : cu 2-3 linguri de apă, se întinde pe prăjitură. Deasupra se ornează cu jumătățile de nucă. Prăjitura se ține o oră la frigider, după care se feliază şi se poate servi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra