Rețetă - ruladă cu gem de afine
Este un desert, potrivit întregii familii. Cei mici o adoră pentru dulceaţă, iar cei mari pentru aroma afinelor.
Ruladă cu gem de afine ingrediente:
- Pentru blat: 3 ouă, 150 g zahăr pudră, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 80 g făină, 1 linguriţă drojdie uscată, 2 linguri apă
- Pentru sirop: 100 ml apă, 50 g zahar, 2 linguri coniac
- Pentru umplutură: 250 g dulceaţă de afine
- Pentru glazură: 100 g zahăr pudră
Ruladă cu gem de afine preparare :
Pentru sirop, dizolvi zahărul în apă, laşi să fiarbă, cinci minute şi dai vasul deoparte. Când s-a răcit, adaugi coniacul.
Pentru blat, baţi gălbenuşurile spumă cu zahărul, adaugi drojdia dizolvată în două linguri de apă, esenţa de vanilie şi făina, în ploaie.
Omogenizezi bine, apoi încorporezi uşor albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară pe care o tapetezi cu folie specială de copt şi o coci aproximativ 15 minute. Scoţi blatul pe un prosop, care l-ai umezit in prealabil, şi îl rulezi cu tot cu prosop. Îl laşi să se răcească.
Desfaci cu grijă blatul, îl însiropezi uşor, fără a exagera, întinzi peste el dulceaţă de afine şi îl rulezi la loc. Presari, printr-o sită, zahărul pudră. Laşi rulada la rece o oră-două, apoi poţi servi.
Citește și Mandarinele - necesarul zilnic de vitamina C
Comentarii
Trimiteți un comentariu