Sarlota cu fructe confiate
Ingrediente:
6 gălbenușuri, 200 g zahar pudra, 6 foi de gelatina, 250 ml lapte, 2 pachetele zahar vanilat, 750 ml smântâna subţire, 150 g fructe confiate.
Mod de preparare
Intr-un vas se freacă gălbenușurile cu 100 g zahar pudra. Se pune vasul in bain-marie, pe foc, se amesteca telul pentru a se da compoziției consistenta cremoasa. Când crema începe sa se îngroașe, se scoate din bain-marie si se continua sa se bata.
Intr-o cana se înmoaie gelatina in apa rece. Se încălzește laptele dintr-o cratița, se dizolva zaharul vanilat si gelatina înmuiata. Se pun câteva lingurițe de lapte cald in crema de oua, apoi aceasta se răstoarnă cu totul in lapte.
Se tine vasul pe foc mic, amestecând mereu timp de câteva minute. Se bate bine smântâna cu restul de zahar pudra si se amesteca cu crema de oua. Se uda o forma pentru șarlota cu apa si se toarnă înăuntru compoziția. Se pune forma la rece. Se scoate forma din frigider, se uda fundul formei cu un prosop muiat in apa calda si se răstoarnă șarlota pe un platou. Se servește ornata cu fructe confiate
Comentarii
Trimiteți un comentariu