Supă vitaminizantă

Supă vitaminizantă ingrediente:  

   O ţelină mare, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 2-3 păstârnaci, 3 morcovi, 2 cartofi, câteva buchetele de conopidă, o ceapă, 2-3 căţei de usturoi, o lingură de pastă de roşii, o lingură de ulei de măsline, o lingură de mix de legume, verdeaţă tocată, sare, piper alb.

Supă vitaminizantă mod de preparare: 

supa vitaminizanta    Toate rădăcinoasele şi legumele se curăţă, se spală şi se taie bucăţi, mai mici sau mai mari, funcţie de preferinţe. Cartofii se lasă întregi. Usturoiul se toacă mărunt sau se pisează. Se încinge ulei de măsline, în oala de ciorbă, şi se sotează ceapa şi usturoiul. Când s-au rumenit uşor, se pune pasta de roşii şi se amestecă bine. Apoi se toarnă 2-3 litri de apă, se acoperă oala şi se lasă la fiert. Când dă în clocot, se adaugă ţelina, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul, morcovii şi cartofii. Supa se fierbe în jur de 30 de minute, apoi se scot cartofii, se pasează şi se pun înapoi în oală, pentru a îngroşa supa. Se asezonează cu sare, mix de legume şi piper alb. Se mai dau câteva clocote, apoi se opreşte focul. Supa vitaminizată se servește fierbinte, cu verdeața tocată şi crutoane de pâine integrală. Funcţie de preferinţe, în momentul serviri; se poate adăuga o lingură de smântână sau de  iaurt şi zeamă de lămâie.   


Citește si Rețetă supă de roșii

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra