Uleiul de krill, mai bun decât uleiul de somon

    Se ştie că acizii graşi de tip omega 3 sunt benefici pentru sănătate, scăzând riscul bolilor cardio-vasculare. Până acum, uleiul de somon era considerat o sursă bogată din aceşti acizi, dar de curând vedeta este alta: uleiul de krill. De ce? Ca şi aşa numitul ulei de peşte, cel de krill conţine lanţuri lungi de acizi graşi
polinesaturaţi din familia omega 3, adică EPA - acid eicosapentanoic şi DHA - acid docosahexanoic. Dar, spre deosebire de acizii graşi din „fratele” somon, acizii omega 3 din krill se prezintă, în principal, sub formă de fosfolipide - ceea ce, arată cercetările, reprezintă o formă bioactivă mai eficientă, ducând la o mai bună absorbţie a DHA la nivelul creierului. În plus, uleiul de krill conţine şi un antioxidant carotenoid foarte puternic, numit astaxantin, care împiedică oxidarea EPA şi DHA.  
    Un studiu american arată că un supliment zilnic, de 300 mg, din uleiul respectiv, scade simptomele negative la pacienţii cardiaci şi bolnavi de artrită. În plus, dozele de ulei administrate sunt mai mici ca cele din ulei de somon, necesare pentru a obţine un efect similar.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra