Tocanita de vinete

Tocănita de vinete

 Tocănita de vinete

Ingrediente:

   1 vânată mare (sau doua mici), 3 cepe, 2 morcovi, 1ardei gras mare, 1/2 ardei iute (opțional), 500 ml suc de roșii (sau 3 linguri de bulion), 5 linguri de ulei, 3-4 căței de usturoi, sare, piper

Mod de preparare:

 Tăiem vinetele șuvițe (cam cât degetul mic de subțiri). Le puteți tăia și cubulețe, cum vă place. Le punem în apă cu sare pentru circa o oră. Le stoarcem bine în pumn și le punem la călit în 3 linguri de ulei, acoperit, amestecând din când în când, pentru circa 15 minute. Separat călim ceapa tăiată solzișori în 2 linguri de ulei, apoi adăugăm ardeiul tăiat fâșii (și ardeiul iute, dacă folosiți) și morcovul tăiat rondele. Lăsăm acoperit pe foc circa 5 minute. Adăugăm apoi aceste legume peste vinete, punem 100 ml apă fierbinte, acoperim și lăsăm să fiarbă cam 10 minute. Potrivim de sare și piper. Punem apoi sucul de roșii (sau bulionul diluat cu 200-300 ml apă) și lăsăm să fiarbă circa 15 minute. În ultimele 5 minute punem usturoiul pisat sau tăiat feliuțe subțiri. Puteți pune și verdeață la sfârșit că doriți. Este bună și consumată rece.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra