Batistuțe cu mere ingrediente și mod de preparare


Ingrediente:
2 kg mere, 20 g scorțișoară, 100 ml ulei, 5 g sare, 300
ml apă minerală, 200 g zahăr, 250 g zahăr pudră, 1 kg
făină albă, 30 g drojdie, 5 g praf copt
Mod de preparare
Într-una lighean se pune făina, se face o gaură la mijloc și în ea se pune drojdia cu sarea, puțin zahăr și apă minerală. Se amestecă până se omogenizează. Se adaugă praful de copt stins cu puțin oțet și restul de apă minerală, în funcție de îngrosarea aluatului. Când s-a format o cocă adăugăm uleiul pentru a frământa mult mai
bine și pentru frăgezirea. Lăsăm coca să crească. Separat curățăm merele, le dăm pe răzătoare și le punem într-o tigaie pe aragaz cu zahărul pudră și scorțișoara până lasă toată zeama. După ce a crescut coca, o întindem, o tăiem pătrate, punem umplutura in mijloc si adunam colturile. Batistuțele se dau la cuptor pentru circa 45 de minute, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra