Cum se foloseste dobrița?
Se folosește in medicina populară, sub formă de infuzie și decoct, pentru tratamentul multor boli şi afecțiuni, dar și sub formă de cataplasme, pentru vindecarea unor boli reumatice, a dermatitei alergice și ascitei.
Pulberea de dobrita
Pulberea de drobiță se prepară prin măcinarea plantei uscate in râșnița de cafea. In amestec egal cu turtiță mare, pulberea de drobiță ajută în hipo sau hipertiroidie şi noduli tiroidieni. Se consumă câte trei lingurițe pe zi, luate cu un pic de apă, timp de două luni; după fiecare cură se face o pauză de trei săptămâni.
Semințele drobiței, preparate sub formă de pulbere, au proprietăți purgative ușoare.
Mod de administrare dobrita
Se administrează maxim trei lingurițe rase, zilnic. Pentru uz extern, se prepară cataplasme din pulbere de semințe, pentru favorizarea vindecării fracturilor. Infuzia de drobiță se face din tulpinile acestei plante și este folosită impotriva durerilor de stomac, constipației, reumatismului şi chiar in cazurile tumorale.
Mod de preparare
Se prepară astfel: se adaugă două lingurițe de plantă mărunțită la 250 ml de apă clocotită şi se lasă să infuzeze, timp de zece minute. Se consumă 2-3 căni pe zi. Infuzia din flori de drobiță favorizează normalizarea activității gastrice și intestinale, stimulând secreția gastrică. Drobița are proprietăți depurative, reprezentând un agent activ in eliminarea toxinelor din interiorul organismului. Planta are puternice acțiuni purgative, sudorifice, vomitive şi vasoconstrictoare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu