Leandru

Leandru Floare

Leandru descriere

Leandru (Nerium oleander) se regăseşte undeva intre Mediterana şi Asia subtropicală. Arbustul cu flori bogat colorate, cultivat în ghivece mari, poate atinge inalțimea de 150 -180 cm. Are frunzele netede, alungite şi înguste. Pe spate, frunza este mai deschisă la culoare și este străbătută de nervuri. Florile se dezvoltă in vârful mlådițelor şi pot fi simple sau compuse. Speciile cele mai des întâlnite sunt cele cu flori albe, roz, galbene sau portocalii.
O plantă nepretențioasă, care oferă umbră, are frunzişul des şi coroana dezvoltată armonios. Leandrul sau oleandrul creşte destul de mare şi in ghiveci şi oferă un peisaj exotic şi o mireasmă de vacanță.



Cum se cultiva leandrul?  

Pe de altă parte, pentru pasionații de leandru, adevărata provocare este să reuşească înmulțirea varietăților cu flori albe, galbene, roşii, violete sau ciclamen. Leandrul poate să înflorească tot timpul anului, dacă sunt îndeplinite anumite cerințe, dar e mai bine ca in sezonul rece să treacă printr-o perioadă de repaus uşor, timp in care este indicat să stea îintr-o incăpere bine luminată, cu temperaturi de 5-10°C şi să fie udat rar. Pe parcursul iernii, este atacat deseori de påduchi şi trebuie supravegheat pentru a fi evitate tratamentele fitosanitare repetate. Dar vara poate fi stimulat să înflorească permanent. Dacă vă doriți sau aveți, deja, un leandru in ghiveci, e bine să ştiți că o dată la doi ani trebuie mutat într-un ghiveci mai mare, pentru a-i oferi cele mai bune condiții de creștere, mai mult spațiu pentru rădăcini, precum și pentru schimbarea substanțelor nutritive din sol în cantități echilibrate, eliminarea depozitelor de sare, a excesului de minerale specifice și a posibilelor colonii de paraziți. Primăvara, când plantele sunt scoase afară, e indicat să se scoată primul strat de sol, până se văd rădăcinile. El trebuie înlocuit cu material proaspăt, imbogățit cu îngrăşăminte cu eliberare lentă,
deoarece substanțele nutritive din primul strat de sol s-au dizolvat,
prin udare.


Leacuri pe bază de drobiță  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Procesul tehnologic pentru obținerea preparatelor culinare

Sfecla roşie

Ridichea neagra