Suplimente pentru vârsta a treia
Surse importante de carbohidrați complecşi sunt leguminoasele (mazărea, fasolea, lintea, năutul), dar şi fructele, și legumele. Totuşi, pentru a evita surplusul caloric, limitați consumul de cereale integrale şi alte produse bogate în carbohidrați, la aproximativ 200 g/zi.
La varsta a treia organismul are nevoie de mai multe vitamine
Cele mai cunoscute produse microalimentare sunt vitaminele, Dieta pentru bătrâni trebuie să fie bogată in special în vitamina D (importantă pentru conservarea oaselor), vitamina C (necesară menținerii integritățil arterelor, reparării țesuturilor şi întăriril vaselor capilare) şi vitaminele din grupa B (care facilitează toate procesele de asimilare a alimentelor). Vitamina B6 serveşte la producerea globulelor roşii şi stimulează activitatea creierului, lar B12 este esențială pentru reîmprospătarea sângelui. Dozele zilnice necesare după 50 de ani sunt: 400 micrograme de acid folic, 1,5 miligrame de vitamina B6 şi 2,4 micrograme de vitamina B12.
Alimente necesare pentru varsta a treia
lată în ce alimente pot fi găsite vitaminele necesare acestei vârste: heringul, scrumbia şi sardelele sunt sursele optime, nu numai de proteine, ci și de vitamina B2 şi de calciu. Tonul și somonul conțin vitamina B6. este furnizată de proteinele din lapte, ficat, brânzeturi, carne, ouă și cereale. Uneori, demența la vârsta a treia poate fi cauzată de un deficit de vitamina B12 şi în aceste cazuri ea se poate vindeca printr-un Vitamina B12 aport suplimentar. Vitamina C se găseşte în citrice, sfeclă roșie, pătlăgele roşii, pătrunjel, ardei, varză, cartofi și in majoritatea fructelor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu